Wie ik ben?

Mijn naam is Colinda Tigelaar, geboren en getogen in Meppel. Sinds 2004 woon ik in het mooie Diever met mijn man Erik en onze 2 prachtige kinderen, Stan(2003) en Yara (2007).

Al sinds 1997 ben ik met heel veel plezier leerkracht op een basisschool.
Het werken met kinderen vind ik geweldig!

Sinds 2019 ben ik werkzaam op Kindpunt Talent.nl in Meppel.
kindcentrumtalent.nl
Naast mijn rol als leerkracht geef ik trainingen
aan ouders, leerkrachten en opvoeders.

In 2017 heb ik me laten opleiden tot kindercoach. Voor mij vallen in dit vak al mijn passies, kwaliteiten en talenten samen.
Al mijn kennis, inzichten, ontdekkingen en ervaringen.
Alles wat ik mij eigen heb gemaakt in mijn verschillende rollen, als moeder, leerkracht, coach en trainer kan ik gebruiken als kindercoach. Hoe gaaf is dat?!

Voor mij is ieder kind uniek en heeft ten diepste de wens erbij te horen en verbinding te maken ook als het gedrag misschien iets anders laat zien.

Ik weet hoe belangrijk het is om als kind én volwassene lekker in je vel te zitten, het gevoel te hebben dat je er bij hoort en dat je er toe doet.

Het maakt mij gelukkig als ik voel dat ik kinderen en ouders bewust heb kunnen maken van hun eigen kwaliteiten, talenten, behoeften en verlangens. Als ik hen in hun eigen kracht kan zetten. De juiste tools, inzichten, zelfvertrouwen en zelfkennis mee kan geven waarmee ze weer verder kunnen op hun levenspad.

Het herkennen en erkennen van en leren omgaan met emoties is voor mij hierin erg belangrijk. Emoties zie ik als een navigatiesysteem. Ik kijk ook achter het getoonde gedrag want het gedrag zie ik slechts als een aanwijzing. Ik stel de juiste vragen en ga vooral heel goed kijken en luisteren.....

Luisteren naar je hart! Want dat klopt!


Ook ik kan, net als iedereen, wel eens een steuntje in de rug gebruiken.
Daarom heb ik een uitgebreid expertise netwerk en samenwerkingsverband opgebouwd met collega-kindercoaches, psychologe, gedragsspecialist, remedial teacher en stresscounselor waarvan ik, indien nodig, dankbaar gebruik kan maken.